Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony zabielany

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
śmietana 18 proc 4 łyżki
skrzydełka kurczaka 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony zabielany

Do naczynia wlać 2 litry wody, wrzucić oczyszczone skrzydełka, umyte i obrane warzywa, cebulę podpiec . Podgotować wywar ok. 10 minut, następnie wrzucić obrane i pokrojone w ćwiartki buraki i gotować wszystko razem jeszcze ok. 10 minut . Śmietanę zagęścić 1 łyżką mąki, dokładnie rozmieszać i zaciągnąć - zabielić barszczyk. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Podawać z ziemniakami posypaną obficie zieloną pietruszką. Smacznego;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 11.05.2015 16:25
wygląda smakowicie
pestka 04.11.2014 07:51
bardzo lubię taki barszcz
adelajda 12.10.2014 16:12
Smaczny barszczyk :)))
Bernadeta1 12.10.2014 13:35
barszczyk to moja ulubiona zupka
IwonaKa 10.10.2014 20:43
uwielbiam wprost z tłuczonymi ziemniakami
Ola1young 29.09.2014 12:55
lubie taki barszczyk :)
asiczekz 28.09.2014 21:14
ulubiony mojego synka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak