Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony zabielany
Dowiedzcie się, jak zagęścić barszcz czerwony oraz jak przygotować najpyszniejszą zupę z buraczków. Jej smak i aromat zdecydowanie Was zachwyci. Przygotowana na wywarze mięsnym, a do tego z dużą ilością warzyw – czego chcieć więcej?
Do naczynia wlać 2 litry wody, wrzucić oczyszczone skrzydełka, umyte i obrane warzywa, cebulę podpiec. Podgotować wywar około 10 minut, następnie wrzucić obrane i pokrojone w ćwiartki buraki i gotować wszystko razem jeszcze około 10 minut. Śmietanę zagęścić 1 łyżką mąki, dokładnie wymieszać i zaciągnąć – zabielić barszczyk. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Podawać z ziemniakami posypanymi obficie zieloną pietruszką. Smacznego!