Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z żurawiną i pulpetami drobiowymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Barszcz czerwony

buraków 50 g
marchewka 1 szt
bulionu warzywno- drobiowego (może być z kostki) 1,5 l
jabłko 1 szt
suszonej żurawiny 1 łyżka
soku z cytryny do smaku 1 łyżeczka
liść laurowy Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Drobiowe pulpety

piersi z kurczaka 400 g
kaszki kukurydzianej 1 łyżka
śmietanki kremowej 1/3 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z żurawiną i pulpetami drobiowymi


Buraki,marchewkę umyć,obrać i pokroić w cienkie plasterki,zalać
gorącym bulionem,dodać liść laurowy i gotować 20 minut.W połowie
gotowania dodać starte na tarce jabłka. Ostawić na 20 minut ,przecedzić
i przyprawić do smaku. Żurawinę dodać do barszczu.

Piersi z kruczka umyć,osuszyć,zmielić dodać kaszkę
kukurydzianą,śmietankę, wszystko wymieszać. Przyprawić do
smaku,uformować małe kulki. Barszcz zagotować,wrzucić pulpety,ugotować
je do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak