Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z ziemniakami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
buraczki 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
sól 1,5 łyżeczki
kostka rosołowa 1 szt
włoszczyzna 1/2 szt
śmietana 4 łyżki
mąka 1 łyżka
ocet winny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z ziemniakami

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie.
Buraczki czerwone obrać ,umyć i pokroić w plastry.
Do naczynia wlać wody , dodać włoszczyznę ,przyprawy i buraczki czerwone.
Gotować na wolnym ogniu ,dodać ocet winny aby buraczki nie traciły koloru lub kwasek cytrynowy.Można dodać ząbek czosnku.Buraczki wyjąć z wywaru i zagęścić barszcz mąką wymieszaną ze śmietaną.
Przyprawić do smaku i podawać z ziemniakami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 12.02.2016 16:56
moja ulubiona zupka
Ola1young 18.08.2015 09:49
jedna z ulubionych zup
Babeczka35 18.08.2015 07:40
Smaczna zupka.
pestka 17.08.2015 22:42
bardzo lubię taka zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak