Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony z kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki 4 szt
cebula 1/2 szt
kapusta pekińska 1/4 szt
ziele angielskie
kość 200 g
śmietana 2 łyżki
majeranek 1 łyżka
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony z kapustą

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy kość wieprzową, ziele angielskie. Gdy się zagotuje dodajemy kucharka i gotujemy tak 30 min.
Krok 1 - barszcz czerwony z kapustą foto
2
Uprzednio ugotowane buraki czerwone ścieramy na tartce jarzynowej a wywar z nich przelewamy do zupy. Kroimy końcówkę kapusty pekińskiej w paseczki. Cebulkę kroimy w kosteczkę. Wszystko wrzucamy do zupy. Gptujemy tak 15 min.
Krok 2 - barszcz czerwony z kapustą foto
3
Następnie dodajemy do zupy majeranek, a po chwili śmietanę.
Krok 3 - barszcz czerwony z kapustą foto
4
Na koniec próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4 - barszcz czerwony z kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 20.01.2014 12:37
bardzo smaczne super
Bernadeta1 25.11.2013 21:42
takiej nie robilam a na pewno smaczna
Mati13 05.11.2013 14:55
bardzo smaczna propozycja
gusia1000 26.10.2013 00:14
dobra zupa.
gosia1988 22.10.2013 18:23
takiego jeszcze nie jadłam
Motorek 17.10.2013 17:29
fajna zupka
Barbara777 02.10.2013 09:46
bardzo dobry barszczyk
Zdzisław 01.10.2013 15:53
taki barszcz to dobry
sylwia_mc 01.10.2013 15:42
takiego nie próbowałam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak