barszcz czerwony z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    4 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • kapusta pekińska

    1/4 szt
  • ziele angielskie

  • kość

    200 g
  • śmietana

    2 łyżki
  • majeranek

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - barszcz czerwony z kapustą foto
Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy kość wieprzową, ziele angielskie. Gdy się zagotuje dodajemy kucharka i gotujemy tak 30 min.
Krok 2 - barszcz czerwony z kapustą foto
Uprzednio ugotowane buraki czerwone ścieramy na tartce jarzynowej a wywar z nich przelewamy do zupy. Kroimy końcówkę kapusty pekińskiej w paseczki. Cebulkę kroimy w kosteczkę. Wszystko wrzucamy do zupy. Gptujemy tak 15 min.
Krok 3 - barszcz czerwony z kapustą foto
Następnie dodajemy do zupy majeranek, a po chwili śmietanę.
Krok 4 - barszcz czerwony z kapustą foto
Na koniec próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AnielskaSlodycz 20.01.2014 12:37
bardzo smaczne super
Bernadeta1 25.11.2013 21:42
takiej nie robilam a na pewno smaczna
Mati13 05.11.2013 14:55
bardzo smaczna propozycja
gusia1000 26.10.2013 00:14
dobra zupa.
gosia1988 22.10.2013 18:23
takiego jeszcze nie jadłam
Motorek 17.10.2013 17:29
fajna zupka
Barbara777 02.10.2013 09:46
bardzo dobry barszczyk
Zdzisław 01.10.2013 15:53
taki barszcz to dobry
sylwia_mc 01.10.2013 15:42
takiego nie próbowałam jeszcze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat