Barszcz czerwony z fasolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki ćwikłowe

    80 dag
  • fasola

    40 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    5 dag
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    5 ziaren
  • sól

  • pieprz

  • ocet

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki myjemy,obieramy,kroimy w grube plastry.Zalewamy w 1,3 litra wody.Gotujemy 1 godzinę dodając marchew,pietruszkę oraz seler.Odcedzić od warzyw,dolać liść laurowy,ziele angielskie,ocet,doprawić solą i pieprzem.Fasolę zalewamy gorącą wodą,odstawiamy na 3 godziny i gotujemy do miękkości.Pod koniec gotowania barszczu dodajemy fasolę i gotujemy jeszcze razem parę minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
annagebalska 01.05.2011 12:35
pychna
madzialena19 06.11.2010 12:07
Fajny barszczyk.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat