Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z botwinką - krem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

burak 1/2 kg
botwinka 1 pęczek
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 2 sztuki
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
koperek 1 pęczek
ser topiony 1 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z botwinką - krem

Kroki postępowania

1
Buraki obieramy, kroimy w plasterki - gotujemy w niewielkiej ilości wody wraz z cebulą.
Krok 1 - Barszcz czerwony z botwinką - krem foto
2
Gdy buraki będą na wpół miękkie dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki marchew i pietruszkę. Gotujemy do miękkości.
Krok 2 - Barszcz czerwony z botwinką - krem foto
3
Na koniec dodajemy botwinkę i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
Krok 3 - Barszcz czerwony z botwinką - krem foto
4
Dodajemy serek topiony i miksujemy zupę W razie potrzeby dolewamy do niej około 1 1/2 szklankę wody, doprawiamy do smaku, zaciągamy śmietaną.
Krok 4 - Barszcz czerwony z botwinką - krem foto
5
Barszczyk podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem.
Krok 5 - Barszcz czerwony z botwinką - krem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 09.04.2013 13:13
pysznie pyszny krem buraczkowy
Piotr-21 09.04.2013 13:04
bardzo smaczny
paulina2157 09.04.2013 12:17
uwielbiam botwinkę ale z serkiem topionym jeszcze nie jadłam takiego barszczu kremu
2milutka 09.04.2013 11:21
takiego kremu jeszcze nie jadłam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak