barszcz czerwony pełen parówek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    1/2 kg
  • kostka rosołowa

  • parówki

    2 sztuki
  • cebula

  • kapusta biała

    1/4 sztuki
  • buraki

    4 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • ocet

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

przez godzinę gotuję wołowinę z 6 szklankami wody, kostką rosołową i laurowym liściem. W tym czasie gotuję w osolonej wodzie buraki razem ze skórką ( około 30 mniut ). Po czym je obieram i kroję w kostkę. Szatkuję kapustę i razem z pokrojoną cebulą szklę na maśle. Miękką wołowinę kroję w kostkę. Do wywaru wkładam ponownie mięso, dodaję warzywa. Zupę zaprawiam koncentratem pomidorowym, octem i przyprawami do smaku i gotuję około 30 minut. Tuz przed końcem dodaję pokrojone w plasterki parówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 27.12.2016 11:56
fajny barszczyk
Noruas 09.02.2014 14:55
ja też z ziemniakami, ale parówki również często goszczą :)
andżelika1 14.08.2012 18:22
pycha
sznycel 13.08.2012 21:28
zwykle barszcz podaję z ziemniakami lub jajkiem na twardo, bo uszka robię tylko na Wigilię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat