Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

barszcz czerwony pełen parówek

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
1/2 kg
kostka rosołowa
parówki
2 sztuki
cebula
kapusta biała
1/4 sztuki
buraki
4 sztuki
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
masło
1 łyżka
ocet
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony pełen parówek

przez godzinę gotuję wołowinę z 6 szklankami wody, kostką rosołową i laurowym liściem. W tym czasie gotuję w osolonej wodzie buraki razem ze skórką ( około 30 mniut ). Po czym je obieram i kroję w kostkę. Szatkuję kapustę i razem z pokrojoną cebulą szklę na maśle. Miękką wołowinę kroję w kostkę. Do wywaru wkładam ponownie mięso, dodaję warzywa. Zupę zaprawiam koncentratem pomidorowym, octem i przyprawami do smaku i gotuję około 30 minut. Tuz przed końcem dodaję pokrojone w plasterki parówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.12.2016 11:56
fajny barszczyk
Noruas 09.02.2014 14:55
ja też z ziemniakami, ale parówki również często goszczą :)
andżelika1 14.08.2012 18:22
pycha
sznycel 13.08.2012 21:28
zwykle barszcz podaję z ziemniakami lub jajkiem na twardo, bo uszka robię tylko na Wigilię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak