Barszcz czerwony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    50 dag
  • cebula

    1
  • włoszczyzna

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • czosnek

    2 ząbki
  • koncentrat buraczany

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby należy namoczyć i ugotować. Z warzyw i przypraw ugotować wywar, dodać obrane i pokrojone w plasterki buraki i czosnek. Gotować około 30 min. Po ugotowaniu barszcz należy przecedzić, dolać koncentratu buraczanego i doprawić do smaku. Barszcz podawać z uszkami. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 11.10.2012 10:38
lubię
Agnieszka107 12.04.2012 11:23
Z uszkami - pycha
Norgiusz 15.03.2012 06:25
mniam
caffee_tea 05.03.2012 20:52
Lubię to :D
caffee_tea 05.03.2012 20:52
Lubię to :D
rjustysia 03.03.2012 13:15
Zjadłaby taki barszcz z wielką ochotą :)
fictor123 29.02.2012 11:36
uwielbiam barszcz
Anna152 28.02.2012 15:15
super
Anna152 28.02.2012 15:15
super
calliope 14.02.2012 17:15
moja ulubiona zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat