Barszcz czerwony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    3 litry
  • sól do smaku

  • marchew

    2 sztuki
  • nac selera

    2 liście
  • por

    2 liście
  • ziemniaki

    70-80 dkg
  • Majeranek suszony Prymat

    3 łyżki
  • ocet

    2 łyżki
  • cukier

    3 łyżki
  • buraki ćwikłowe

    1 kg
  • przyprawa uniwersalna

    wg uznania
  • barszcz czerwony

    1 torebka
  • bulion

    2 sztuki
  • kości schabowe

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kości na zupę włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować,zebrać szumowiny. Do wywaru dodać trochę soli, kostki bulionowe, pokrojone w półplasterki marchewki i liście pora i selera. Gotować 15 minut. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, majeranek i barszcz w proszku. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Dodać ocet (jak ktoś woli może go zastąpić sokiem z cytryny) i cukier. Na koniec dodać ugotowane i starte na tarce buraczki. Doprawić przyprawą uniwersalną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 14.07.2013 21:36
pyszna zupka
Bernadeta1 08.04.2013 00:40
moja ulubiona zupa
Weronika_eM 14.07.2011 23:23
mniam,mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat