barszcz czerwony

barszcz czerwony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki ćwikłowe

    2 sztuki
  • bulion

    2 litry
  • śmietana

    300 mililitrów
  • przyprawy

    do smaku
  • kwasek cytrynowy

    szczypta
  • barszcz czerwony

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Bulion gotujemy, buraki myjemy, obieramy , płuczemy ścieramy na tartce o grubych oczkach , dodajemy do bulionu, dodajemy równiez odrobine kwasku, by buraki nie straciły koloru. Gotujemy aż buraczki zmiekna , dodajemy barszcz czerwony w torebce, mieszamy. Dodajemy smietane ,przyprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika192

18.05.2011 19:07
pycha

magical66

05.05.2011 21:56
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat