Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

BARSZCZ CHRZANOWY

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina z kością
1/4 kg.
żeberka
200 g.
chrzan tarty
5 łyżek
Sklep Prymat
włoszczyzna
3 ząbki
czosnek
3 ząbki
mąka
1 łyżka
śmietana
125 ml.
jajko
4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
- -
Sklep Prymat
sól
- do smaku
Sklep Prymat
pieprz
- do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: BARSZCZ CHRZANOWY

Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić i razem z wołowiną ugotować wywar.
Przecedzić, dodać stary chrzan, pokrojone w kostkę żeberka oraz wyciśnięty czosnek.
Całość gotować do czasu uzyskania miękkiego mięsa.
Mąkę wymieszać ze śmietaną, a następnie dodać do zupy, wymieszać.
Całość zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Jajka ugotować na twardo i przekrojone podawać w talerzu z zupą. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 13.04.2011 12:58
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak