Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żurek 250 ml
ziemniaki 3 szt
pietruszka 1 szt
marchew 1 szt
jajko 2 szt
kiełbasa 1 laska
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
Majeranek suszony Prymat
sól i pieprz
smietana 18% 3
grzyby suszone 4 szt
cebula 1 szt
chrzan 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą

Kroki postępowania

1
Podsmażamy cebulę
Krok 1 - Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą foto
2
Podsmażamy kiełbasę pokrojona w plasterki
Krok 2 - Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą foto
3
Gotujemy jajka
Krok 3 - Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą foto
4
Do garnka wkładamy ziemniaki pokrojone w drobną kostkę, ziele angielskie oraz liście laurowe, zalewamy wodą.
Krok 4 - Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą foto
5
Następnie dodajemy pietruszkę i marchew pokrojoną w plasterki, kilka sztuk suszonych grzybów. Zagotować.
Krok 5 - Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą foto
6
Kolejno dolewamy żurek z butelki oraz doprawiamy majerankiem, sola i pieprzem.
Krok 6 - Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą foto
7
Dodajemy łyzke chrzanu.
Krok 7 - Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą foto
8
Dodajemy odrobine śmietany, aby zabielić.
Krok 8 - Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 05.06.2017 12:58
Smaczna kompozycja - lubię to!
Justi2401 05.06.2017 11:26
Jedna z moich ulubionych zup :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak