Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żurek

    250 ml
  • ziemniaki

    3 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • kiełbasa

    1 laska
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • majeranek Prymat

  • sól i pieprz

  • smietana 18%

    3
  • grzyby suszone

    4 szt
  • cebula

    1 szt
  • chrzan

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą foto
Podsmażamy cebulę
Krok 2 - Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą foto
Podsmażamy kiełbasę pokrojona w plasterki
Krok 3 - Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą foto
Gotujemy jajka
Krok 4 - Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą foto
Do garnka wkładamy ziemniaki pokrojone w drobną kostkę, ziele angielskie oraz liście laurowe, zalewamy wodą.
Krok 5 - Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą foto
Następnie dodajemy pietruszkę i marchew pokrojoną w plasterki, kilka sztuk suszonych grzybów. Zagotować.
Krok 6 - Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą foto
Kolejno dolewamy żurek z butelki oraz doprawiamy majerankiem, sola i pieprzem.
Krok 7 - Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą foto
Dodajemy łyzke chrzanu.
Krok 8 - Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą foto
Dodajemy odrobine śmietany, aby zabielić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Konczi

05.06.2017 12:58
Smaczna kompozycja - lubię to!

Justi2401

05.06.2017 11:26
Jedna z moich ulubionych zup :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat