barszcz biały z jajeczkiem i kiełbaska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    3 ząbki
  • kiełbasa biała surowa

    400-500 g
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • jajko

    2 szt
  • ziemniaki

    1/2 kg
  • woda

    1/2 kg
  • mąka

    1 łyżka
  • olej

  • cebula

    1 szt
  • Barszcz biały

    1/2 op
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    5 ziarnek
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 ziarnka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - barszcz biały z jajeczkiem i kiełbaska foto
kiełbaskę, ziele angielskie, listek laurowy, czosnek wkładamy do garnka zalewamy woda i na maluśkim ogniu gotujemy ok 20-30 min w miedzy czasie obieramy ziemniaczki i wstawiamy w osobnym garnku, gotujemy jajka i zarumieniamy cebulkę na oliwie
Krok 2 - barszcz biały z jajeczkiem i kiełbaska foto
zakwas wlewamy do miseczki i wsypujemy mąkę dokładnie mieszamy i wlewamy do garnka z kiełbaską. czekamy do zagotowania i doprawiam do smaku
Krok 3 - barszcz biały z jajeczkiem i kiełbaska foto
w głębokim talerzu układamy jajka i kiełbaskę pokrojona w kostkę.
Krok 4 - barszcz biały z jajeczkiem i kiełbaska foto
ziemniaki tłuczemy i podajemy z usmażoną cebulką na jajeczko i kiełbaskę wlewamy barszczyk Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
K&J 21.08.2012 19:18
pięknie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat