Barszcz Biały

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    80 dag
  • kwaśna śmietana

    1.5 kubeczek
  • jaja

    4 4
  • cebula

    1 1
  • pieprz

    7 ziaren
  • sól

    1 łyzka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    6 6
  • Barszcz biały

    1.5 torebeczka
  • kiełbasa zwyczajna

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać 3 litry zimnej wody. Pokrojoną i obraną cebulkę zagotować, wrzucić białą kiełbaskę. Kiełbasę zaparzyć. Barszcz biały wymieszać w szklance z wodą. Wywar doprowadzić do wrzenia i wlać barszcz, mieszając zagotować.
Obrane i umyte ziemniaki ugotować. Jajka ugotować na twardo.
Kiełbasę zwyczajną pokroić i zesmażyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat