Barszcz biały

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    2-3 szt
  • żeberka wieprzowe

    30-40 dkg
  • słodka śmietana

    1 szkl
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • Majeranek suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • czosnek

    1 ząbek
  • chrzan

    do smaku
  • Barszcz biały

    1 op
  • Gorczyca biała cała Prymat

    0,5 łyżeczki
  • jajko ugotowane na twardo

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować żeberka do miękkość z marchewką pietruszką i cebulą .
potem warzywa i mięso wyjąć Do wywaru włożyć pokrojone kiełbaski
i rozdrobnione mięso . Doprowadzić do wrzenia.
Zmniejszyć płomień gazu gotować 10 minut . Doprawić do smaku przyprawami.
Barszcz biały rozrobić w 1/2 szklanki zimnej wody i wlać do barszczu w garnku.
Gotować 10 minut. Zaprawić śmietanką, dodać chrzan.
Włożyć do zupy pokrojone na połówki jajka . posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata113 22.09.2010 08:52
uwielbiam taki barszcz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat