Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała 6 pętek
mięso z kurczaka 30 dag
jajko 8 sztuk
czosnek 3 ząbki
mąka 3 łyżki
zakwas 1 litr
Liść laurowy suszony Prymat 6 sztuk
śmietana 8 łyzek
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
majeranek 1 łyzeczki
chrzan do smaku
ziele angielskie 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały

Kroki postępowania

1
Białą kiełbasę i mięso zalewamy wodą, tak około 2,5-3 litry. Gotujemy około 20 minut. Następnie wyjmujemy ją,
Krok 1 - Barszcz biały foto
2
a do powstałego naszego wywaru dodajemy wyciśnięty czosnek, liście, zakwas, oraz nasze przyprawy. Ze śmietany i mąki i odrobiny zupy robimy zaprawę do zupy, mieszamy je ze sobą w oddzielnym naczyniu i dodajemy do reszty.
Krok 2 - Barszcz biały foto
3
Dodajemy majeranek. Ugotwane na twardo, obrane i pokrojone jajka. Dodajemy pokrojoną kiełbasę.
Dodatkowo do smaku dodaję jeszcze chrzan:)
Krok 3 - Barszcz biały foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 30.06.2013 20:55
ale bym zjadl sobie
Rybciia 05.04.2013 22:11
mój mąż bardzo lubi :-)
Poison1988 12.10.2012 14:46
Uwielbiam barszcz biały a dawno nie jadłam, mniam mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak