Barszcz biały

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/4 szt
  • ziemniaki

    4 szt
  • kiełbasa śląska

    20 dkg
  • Barszcz biały

    1 op
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Majeranek suszony Prymat

  • Kucharek przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Barszcz biały  foto
Marchew pokroić w kostkę.
Krok 2 - Barszcz biały  foto
Seler , pietruszką pokroić w kostkę
Krok 3 - Barszcz biały  foto
Kiełbasę pokroić w kostkę.
Krok 4 - Barszcz biały  foto
Ziemniaki pokroić w kostkę.
Krok 5 - Barszcz biały  foto
Do garnka wlać wodę , dodać marchewkę, pietruszkę, seler, kiełbasę , ziemniaki, ugotować. Następnie Barszcz z torebki rozprowadzić z mąką i śmietaną dodając troszeczkę wody. Wlać do garnka, zagotować. Dodać pieprz, majeranek, kucharek do smaku.
Do barszczyku można dodać jajka na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krokus 15.05.2016 16:19
ulubiona zupa mojego dziecka
Konczi 15.05.2016 15:17
bardzo lubię barszcz biały chociaż wolę ten bez warzyw ;)
Wafelek2601 15.05.2016 15:16
Pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat