Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bardzo tradycyjny kompot z rabarbaru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 3 łodygi
woda 1,5 litr
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Bardzo tradycyjny kompot z rabarbaru

1.Umyj łodygi rabarbaru umyć, następnie obierz i potnij na ok. 2cm.kawałki.

2.Zagotuj wodę wraz z cukrem i wrzucić do niej przygotowany rabarbar.

3.Całość gotuj ok.5 min. Pozostaw do odstania.

4.Odstany kompot przecedź. Podawaj ze świeżymi listkami mięty.

Po więcej przepisów zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 26.08.2013 13:30
lubię taki kompocik :-)
pestka 20.07.2013 09:48
w sezonie często taki gotuję
Noruas 29.06.2013 15:27
nawet nie sądziłam, że to takie proste, dzięki za pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak