Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BARDZO DOBRY ROSÓŁ

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kura lub kurczak 1 szt
szponder wołowy 300 g
kostka rosołowa 1-2 szt
marchew 3 szt
por
Liść lubczyku suszony Prymat
pietruszka 1 szt
kapusta włoska
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Dodatek kapusty wzbogaci smak rosołu .

Przepis i sposób przygotowania na: BARDZO DOBRY ROSÓŁ

Zimną wodą , w dużym garnku , zalewamy podzieloną na porcje kurę oraz szponder wołowy z kością . Gotujemy okolo 30 minut .Obieramy warzywa , dodajemy do wody .Kawałek kapusty sparzamy wrzątkiem , dodajemy do garnka . Wrzucamy listek oraz ziele .Dodajemy opłukany lubczyk i liście pora . Gotujemy na wolnym ogniu , w odkrytym garnku . Obieramy cebulę , połowę rumienimy , wrzucamy do zupy .Gotujemy dalej , zbierając szumowiny . Rosół powinien gotować się co najmniej 3 godziny . Solimy pod koniec gotowania .Pieprzymy . Przed podaniem posypujemy natką pietruszki .pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.07.2014 09:58
na pewno smaczny rosołek
Seba 24.07.2014 08:49
bardzo dobry
Magda.M. 20.07.2014 21:50
tak sztuka sama w sobie:)
Małgorzata9 14.07.2014 20:53
smaczny rosołek, ja też wkładam dwa lub trzy rodzaje mięsa
Gabi44 14.07.2014 19:01
Wspaniały rosołek.
w mojej kuchni 14.07.2014 18:58
też lubię mieszany rosół kura z wołowiną
Christopher 14.07.2014 18:26
Bardzo dobry rosół.Moja mama gotowała rosół z kilku gatunków mięsa.
MagdaXXX 14.07.2014 16:36
też dodaję szponder wołowy rosołek pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak