Baranina w kapuście włoskiej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • baranina

    0,5 kg
  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula

    1 szt
  • kapusta włoska

    80 dag
  • boczek wędzony

    10 dag
  • olej

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • kminek

    1 łyzeczka
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso baranie pokroić w kostkę. Czosnek i cebulę drobno pokroić, pokruszyć tymianek, wymieszać z mięsem i odstawić na ok, 1 h. Mięso osolić, oprószyć pieprzem, obrumienić na oleju, podlać wodą i dusić. Kapustę pokroić w kostkę, włożyć do mięsa, gdy będzie półmiękka wsypać kminek, dodać koncentrat pomidorowy. Stopić boczek, wymieszać z mąką, włożyć do kapusty, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 09.05.2014 12:19
z kapusta świetnie pasuje
IZABELA29 14.02.2014 17:01
baranina pyszna dawno nie jadłam.
ben-ka 13.02.2014 08:47
Nie pamiętam kiedy jadłam baraninę.......
Iwusia 19.08.2013 22:54
bardzo ciekawy przepis
Iwona51 13.04.2011 00:21
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat