Baranina w estragonie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • baranina

    80 dkg
  • mąka

    25 g
  • masło

    w/g uznania
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • śmietana

    100 g
  • koncentrat pomidorowy

    1 puszka
  • sól

    do smaku
  • tłuszcz

    do smażenia
  • estragon

    15 liści
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać ,pokroić w kostkę i doprawić, dusić na tłuszczu przez 20 min, podlać wodą i gotować, aż mięso będzie miękkie, w tym czasie przygotować zasmażkę, rozcieńczyć ją niewielką ilością wywaru, w którym gotuje się mięso, do zasmażki wrzucić liście estragonu i przez kilka minut gotować, dodać wyjęte z wywaru mięso, sok z cytryny, śmietanę i koncentrat pomidorowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halinka1011 19.09.2011 21:38
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat