Baranina duszona z kapustą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • baranina

    0,5 kg
  • smalec

    3 łyżki
  • cebula

    3 szt
  • kapusta włoska

    0,5 kg
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • czosnek ząbki

    3 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, obrumienić na smalcu wraz z posiekaną cebulę. Podlać wodą i dusić pod przykryciem około 30 minut. Kapustę pokroić w grubą kostkę, dodać do mięsa i dusić do miękkości. Gdy kapusta i mięso będą miękkie wymieszać z koncentratem pomidorowym. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, estragonem i drobno posiekanym czosnkiem, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 13.05.2016 16:54
bardzo ciekaw połączenie
jasiek 10.05.2016 20:48
bardzo ciekawa wersja
gosia561 04.02.2015 10:45
zrobiłam polecam
gosia561 09.05.2014 12:20
fajnie pasuje do kapusty
jasiek 26.12.2013 19:28
Bardzo ciekawa wersja
Katarzyna59 16.06.2012 17:21
pycha
Iwona51 31.12.2011 10:50
smaczna
mehia 27.03.2011 12:52
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat