Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranie szaszłyki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 50 dag
cielęcina 50 dag
wywar mięsny 250 ml
czosnek 5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Baranie szaszłyki

Mięsa- baraninę i cielęcinę zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Dodać należy do niej posiekany czosnek, oregano, cząber, paprykę, sól i pieprz. Należy dolać także wywar z kostki. Masę należy wyrabiać do uzyskania jednolitej konsystencji. Po wyrobieniu należy wstawić do lodówki na kilka godzin. Z masy mięsnej należy formować wałeczki i opiekać je na grillu po kilka minut z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 27.02.2014 15:45
rzadko i to bardzo rzadko robię coś z baraniny
IKrakowianka 22.01.2014 10:44
super przepis
RenataZ-et 17.09.2013 23:12
ciekawy pomysł
kasiaw 24.04.2012 21:07
super
pioge7 27.03.2011 11:02
świetne
Iwusia 23.09.2010 11:38
ciekawy przepisik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak