Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

baranek wielkanocny

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
500g 50dkg
sól na ciasto
2g 2lyz
woda letnia
375ml 15szkl
cukier drobny
3g 3lyz
cukier puder
200g 20dkg
sok cytrynowy
1g 1lyz
proszek do pieczenia łyżka
2g 2lyz
margaryna palma
250g 1kostka
jaja
4szt 4szt

Przepis i sposób przygotowania na: baranek wielkanocny

wsyp make wode proszek sol cukier jajka i margaryne, zmiksuj ok 3- 5 minut, forme do baranka wysmaruj miekka margaryna moze byc delma, oprusz forme bulka tarta lub kasza manna, wlej ciasto , piecz w nagrzanym piekarniku ok 30-45min w 200stopniach, upieczony baranek ostudz, w mike wsyp cukier puder i troche wrzacej wody, zmiksuj i dodaj troche soku z cytryny, zmieni sie kolor lukru w przepiekny bialy puch. tym posmaruj baranka poczekaj by lukier sie zsechl udekoruj baranka wstazeczka i flaga, oczka zrob z ziarenek kawy:) i gotowe...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 30.03.2012 19:58
super
rakow2
rakow2 20.01.2012 18:01
świetny
Krzysztof42 20.03.2011 15:53
mało to baranów dokoła?
iwona332 22.08.2010 02:33
super
Natalia/tubisiek 30.07.2010 19:03
zawsze chciałam takiego zrobić :)
Katarzyna/kate1980 24.06.2010 14:27
o super przepis w następnym roku z niego skorzystam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak