Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany z piekarnika

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Banany z piekarnika - przepis na pyszny deser. Banany pieczone z orzechami, miodem i cynamonem.

Składniki:

orzechy włoskie 0,5 szklanki
miód 4 łyżeczki
cynamon 1 łyżeczka
masło 2 łyżeczki
banan 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Banany z piekarnika

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy potrzebne składniki: banany, cynamon, orzechy włoskie, miód i masło.
Krok 1 - Banany z piekarnika foto
2

Banany obieramy i wkładamy do folii aluminiowej. Do każdego banana wciskamy orzechy włoskie, posypujemy cynamonem, polewamy miodem. Na każdego banana układamy też cieniutkie plasterki masła.

Krok 2 - Banany z piekarnika foto
3

Folię zawijamy i banany wkładamy do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni, na 20 minut.

Krok 3 - Banany z piekarnika foto
4
Upieczone banany odwijamy, przekładamy na talerz i serwujemy na ciepło.
Krok 4 - Banany z piekarnika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 09.05.2014 11:44
pysznie wygląda
kornelcia 08.05.2014 23:19
smaczny deser
Malinka 08.02.2014 11:00
Pyszny deserek!
mysza75 07.02.2014 12:24
ale pyszny deser
Monia 06.02.2014 11:00
Z piekarnika jeszcze nie jadłam, ale nieraz gotowałam banany ;-P
patryska76 06.02.2014 10:56
Pyszny deser! ;-)
agnieszka131919 06.02.2014 09:59
mniam,ale pysznie wygląda
adelajda 06.02.2014 09:40
to coś dla mojego męża :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak