Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany w kefirze z siemieniem lnianym i granatem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

granat 1/5 szt
banan 1 szt
siemię lniane 4 łyżeczki
kefir 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Banany w kefirze z siemieniem lnianym i granatem

Banana obieramy, kroimy w plastry. Owoc granatu oddzielamy w osobne kuleczki. Do kubka bądź miseczki przekładamy banana (2 plasterki odkładamy do dekoracji). Zasypujemy 3 łyżeczkami zmielonego siemienia lnianego. Nakładamy 3/4 owocu granatu. Zalewamy całość zimnym kefirem. Dekorujemy pozostałym siemieniem plastrami banana oraz owocami granatu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 27.04.2014 15:04
ale smaczne połączenie, z chęcią bym wypiła taki kubeczek
Konczi 27.04.2014 13:18
zdrowy kubełek pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak