Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany w cieście z czekoladą i prażonymi migdałami

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka 5 łyżka
woda 5 łyżka
sól 1 szczypta
aromat rumowy 3 kropla
masło 3 łyżka
płatki migdałowe 4 łyżka
czekolada gorzka 50 gram
cukier puder 1 łyżka
banan 4 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Banany w cieście z czekoladą i prażonymi migdałami

Na suchej patelni uprażyć migdały na złoty kolor. W misce roztrzepać jajko z wodą, aromatem i solą. Stopniowo dosypywać mąkę, aż do uzyskania gładkiego ciasta o konsystencji gęstej śmietany. Banany obrać ze skórki i podzielić wzdłuż na połówki. Masło roztopić na patelni. Banany obtaczać w cieście i smażyć na maśle na rumiano z obu stron. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Banany wyłożyć na talerz. Polać czekoladą i posypać uprażonymi płatkami migdałowymi. Oprószyć cukrem pudrem. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 03.06.2013 10:33
mmm pyszności!
Kulinarna Ja 26.11.2012 11:27
uwielbiam je!
tessinka 24.11.2012 21:23
pychota
Mysiunia 24.11.2012 13:15
robiłam kiedyś bardzo podobnie, wiem że są smaczne :)
Iwka 23.11.2012 20:49
pyszne
V_kuchareczka 23.11.2012 20:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak