Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BANANY POD PLASTERKIEM SERA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 1
masło 2-3 łyżki
cynamon Prymat 1 szczypta
miód 1 łyżka
ser gouda 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: BANANY POD PLASTERKIEM SERA

Kroki postępowania

1
banana obieramy ze skóry , kroimy na pół i jeszcze raz na pół . na patelni rozgrzewamy delikatnie masło , wkładamy banana i krótko smażymy . Przekladamy na blaszkę do pieczenia , polewamy miodem i posypujemy cynamonem .
Krok 1 - BANANY POD PLASTERKIEM SERA foto
2
Na banany kładziemy po plasterku sera .
Krok 2 - BANANY POD PLASTERKIEM SERA foto
3
Piekarnik nagrzewamy do 180 C , wkladamy banany i pieczemy , aż się ser rozpuści . Wyciągamy i posypujemy jeszcze odrobiną cynamonu .Pyszna propozycja na kolację .
Krok 3 - BANANY POD PLASTERKIEM SERA foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 25.02.2014 18:54
Bardzo ciekawe. Jeszcze się nie spotkałam z takim połączeniem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak