Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Na około 9 sztuk:
-
kasza manna
1/2 szklanki -
mleko
1/2 szklanki -
banan
1/2 sztuki -
masło orzechowe
2-3 łyżki
Dodatkowo:
-
olej kokosowy
Przepis i sposób przygotowania Bananowo-orzechowe placuszki z kaszy manny
Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie zblendować.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta.
(1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. (Na zimno również świetnie smakują.)
W smaku wyczuwa się banana i orzechowy posmak.
Komentarze (1)