Bananowo-orzechowe placuszki z kaszy manny

Bananowo-orzechowe placuszki z kaszy manny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na około 9 sztuk:

  • kasza manna

    1/2 szklanki
  • mleko

    1/2 szklanki
  • banan

    1/2 sztuki
  • masło orzechowe

    2-3 łyżki

Dodatkowo:

  • olej kokosowy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bananowo-orzechowe placuszki z kaszy manny

Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie zblendować.

Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta.
(1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)

Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. (Na zimno również świetnie smakują.)

W smaku wyczuwa się banana i orzechowy posmak.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

gusia1000 05.06.2018 18:33
robie takie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat