Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowo - kokosowe brownie z blanszowanymi migdałami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 200 g
margaryna 200 g
jajko 4
mąka tortowa 1 szklanka
wiórki kokosowe 3/4 szklanki
sól szczypta
cukier trzcinowy 1/2 szklanki
cukier kryształ 1/2 szklanki
migdały blanszowane 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowo - kokosowe brownie z blanszowanymi migdałami

Składniki podaję na blachę o wymiarach 24x40:

Czekoladę łamiemy na kawałki, razem z margaryną wrzucamy do małego rondelka i na małym ogniu rozpuszczamy ( nie gotujemy). Migdały łamiemy na mniejsze kawałki, banany rozgniatamy widelcem. Jajka ubijamy z cukrami, następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę i ubijamy chwilę mikserem na małych obrotach. Dodajemy pozostałe składniki i ponownie chwilkę miksujemy na małych obrotach. Gotowe ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Po przestygnięciu kroimy na dowolne kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elaa 16.03.2013 22:13
wygląda pysznie, ma maśle byłoby lepsze, choć pewnie nie każdy może..
ziutula
ziutula 18.10.2012 18:31
ale smacznie podane
czekoladka_m 18.10.2012 18:00
Brownie to jest to co lubię najbardziej:) A w takiej bogatej wersji to już w ogóle...;)
Justyna28 18.10.2012 16:40
cieakawe:)
EWI 18.10.2012 16:34
mniam
manaika 18.10.2012 16:32
rewelacja!
justys759 18.10.2012 16:25
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak