Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec Słupecki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna do pieczenia 1,5 kostka
Biszkopty 1 paczka
cukier puder 1 szklanka
żółtko jajek 3 sztuka
galaretka cytrynowa 3 sztuka
woda 2 szklanka
banan 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec Słupecki

Margaryny utrzec z cukrem pudrem. Dodaje pokrojone banany i miksuje do uzyskania jednolitej masy. Rozpuszczam 2 galaretki w 2 szklankach wody. Gestniejaca galaretke wlac wlac do masy bananowej i wymiksowac. Gotowa mase wlewamy na biszkopty. Rozkladam plasterki bananow i zalewam galaretka. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 06.04.2013 08:37
świetne ciasto
Fiffi 17.01.2013 23:40
takie jeszcze nie próbowałam
agnieszkalider 23.12.2012 12:15
mmmm uwielbiam!
olkaaa 09.11.2012 09:16
fajny pomysł
ALAGOR 26.10.2012 17:09
bardzo syty ;)
sara1 15.10.2012 11:50
świetny przepis na apetyczne ciacho
Jodaj 09.10.2012 07:17
mniam :)
Emiliozo 25.09.2012 21:56
pyszny bananowiec

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak