Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bananowiec na degestive

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spod ciasta

ciastka degestive z polewa czekoladowa 360 dag
masło 125 dag

masa

masło 200 dag
banan 5 szt
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
cukier puder 3 lyzki

dodatkowo

banan 3 szt
galaretka wiśniowa 2 opakowania

Porada

do rozgniecionych bananow mozna dodac lyzke souk z cytryny, wtedy banany nie zczarnieja.Ciastka digestive mozemy zastapic herbatnikami z polewa czekoladowa.

Przepis i sposób przygotowania na: bananowiec na degestive

maslo rozpuscic, ciastka pokruszyc I dodac do masla, wymieszac dokladnie I wylozyc na tortownice I ugniesc rekami nastepnie wstawic do lodowki na pol godziny.Galaretke cytrynowa rozpuscic w polowie szklanki goracej wody.Maslo zmiksowac na puszysta mase z dodatkiem cukru, nastepnie dodawac stopniowo rozgniecione widelcem banany I gestniejaca galaretke, gotowa mase wylozyc na tortownice.Na mase ulozyc pokrojone w plastry banany.Czerwone galaretki rozpuscic, gdy zaczna gestniec wylac na ciasto I wstawic do lodowki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 26.07.2016 10:59
świetne ciasto
jagoda5913 26.07.2016 10:19
szybkie ciasto
Wacław 26.07.2016 09:54
na pewno pyszne ciasto
Krystyna32 26.07.2016 08:56
smaczne ciasto
Renata9 26.07.2016 08:48
Bardzo dobre ciacho :-)
Grazyna0211 26.07.2016 08:24
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak