Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Biszkopt
-
jajko
5 szt -
cukier
0,5 szkl -
mąka
1 szkl -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
kakao
1 łyżka -
sól
1 szczypta -
tłuszcz do formy
-
Krem:
-
śmietan fix
2 opak -
DODATKOWO:
-
czekolada deserowa
1 tabliczka -
ajerkoniak
2 kieliszki -
banan
1 kg -
śmietana 30%
0,5 (czekoladowa)
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i cukrem. Następnie dodać żółtka, ubijając.
Upieczony i ostudzony biszkopt, przekroić na połowę.
Dobrze schłodzoną śmietankę czekoladową, ubić ze śmietan fiks na sztywno.
biszkopt nasączyć ajerkoniakiem
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się