Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło miękkie 200 gram
cukier puder 2/3 szklanki
galaretka agrestowa 2 sztuki
woda 800 ml
cukier waniliowy 1 łyżeczka
galaretka cytrynowa 1 sztuka
Biszkopt 1 sztuka
banan 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

biszkopt przyrządzay wg tego przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/157024/biszkopt.html
Masło miksujemy c cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodajemy rozgniecione banany i miksujemy. Galaretkę cytrynową rozpuszczona w 400 ml wrzącej wody. Gdy lekko przestygnie dodajemy do reszty.Upieczony biszkopt w blaszce 24 cm tortownicy . Dodajemy na niego naszą masę. Górę dodatkowo dekorujemy bananami po 3 godzinach zalewamy prawie steżałymi galaretkami agrestowymi (każda w 400 ml wody wrzącej wody rozpuszczona). Chodzi o to by masa zdąrzyła zastygnąć. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 10.06.2013 21:32
pyszotka :)
caralajna 08.01.2013 08:25
jestem wielką fanką ciast bananowych, bardzo podoba mi się, że jest w nim dużo bananów i ..masło, które bardzo cenię za smak
mic 05.01.2013 21:28
swietne
halina17 31.12.2012 21:13
Robię podobny , jest smaczny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak