Bananowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada mleczna

    3 szt
  • czekolada gorzka

    1 szt
  • śmietana 30%

    1 litr
  • Biszkopt

  • banan

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Upiec biszkopt
2. Banany ułożyć na ostudzonym biszkopcie, skropić cytryną
3. czekoladę (mleczna plus gorzka) i pół litra śmietany poddać kąpieli wodnej tzn. mały garnuszek z w/w składnikami zanurzyc w większym garnku z wodą. Gotować do całkowitego rozpuszczenia.
4. Masę wylać na ciasto. poczekac aż wystygnie.
5. Ubić śmietanę dodając zelatynę. wyłożyć na ciasto.
6. Potrzec czekoladę na sam wierzch.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat