Bananowe racuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    2 łyżki
  • jajko

    2 szt
  • kefir

    400 ml
  • mąka

    1,5-2 szkl
  • cukier puder

    do posypania
  • olej

  • banan

    2 duże
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 płaskie łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bananowe racuszki foto
Jajka miksujemy razem z cukrem mikserem. Następnie wlewamy kefir oraz wsypujemy mąkę. Miksujemy, ciasto powinno mieć gęstą konsystencję. Dodajemy sodę i mieszamy.
Krok 2 - Bananowe racuszki foto
Banany obieramy i kroimy na plasterki. Dodajemy owoce do ciasta i mieszamy łyżką.
Krok 3 - Bananowe racuszki foto
Na rozgrzaną patelnię z olejem kładziemy łyżką niewielkie placuszki. Smażymy na rumiano z obu stron. Odsączamy tłuszcz na papierowym ręczniku. Na końcu posypujemy cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 03.02.2014 17:23
Apetyczne są.
Róża1 17.08.2013 04:29
fajny pomysł:-)
EmciaPichci 10.08.2013 05:44
mniam mniam!
Beata23 10.07.2013 11:12
muszą być pyszne
Dorian 26.06.2013 18:38
pyszne racuchy
kate.500 12.06.2013 07:53
pycha racuszki
Zdzisław 14.02.2013 21:55
pysznie
RenataZ-et 06.02.2013 22:44
wiesz co dobre! pycha racuszki :)
mysza75 26.01.2013 18:50
Mi już ślinka leci, na racuchy twoje :-)
Anitapaj 23.01.2013 22:10
dobre;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat