Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bananowe clafoutis

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
żółtko jajek 1
cukier puder 100 g
mleko 150 ml
mąka 120 g
olejek migdałowy do smaku
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
kremówka 60 ml

Przepis i sposób przygotowania na: bananowe clafoutis

Jajka i zółtko miksujemy z cukrem na gładka masę. Dolewamy mleko i śmietankę, dodajemy mąkę. Na sam koniec kilka kropel olejku migdałowego i gotowe! Ciasto przelewamy do żaroodpornych foremek wysmarowanych masłem i zapiekamy 45min w 180C.
Podajemy gorące lub ciepłe.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 13.01.2014 23:11
fajny ten deserek
Ola1young 26.10.2013 18:33
pyszny deser :)
PaniMISIOWA 19.10.2012 20:15
rewelacja
Ela15 27.09.2012 20:07
świetny pomysł
Maniek2 18.09.2012 20:14
super
BeataJ 10.09.2012 22:30
Genialne!! Szalejesz Pani, szalejesz :)
Katarzyna47 10.09.2012 22:20
Ciekawy przepis.
Wojciech2 10.09.2012 21:29
banany są super.
Goya 10.09.2012 21:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak