Bananowe batoniki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    2 sztuki
  • płatki owsiane

    5 łyżek
  • płatki jęczmienne

    5 łyżek
  • rodzynki

    1 garść
  • serek homogenizowany waniliowy

    4 łyżki
  • czekolada gorzka

    50 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bananowe batoniki foto
Banany obieramy i kroimy na plasterki. Rozdrabniamy widelcem na papkę.
Krok 2 - Bananowe batoniki foto
Dodajemy płatki jęczmienne i owsiane oraz rodzynki.
Krok 3 - Bananowe batoniki foto
Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach, i dodajemy do reszty składników razem z serkiem.
Krok 4 - Bananowe batoniki foto
Wszystko dokładnie mieszamy. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180stopni. Po przestygnięciu kroimy na batoniki.
Mama niejadka
Ja dodałam serek naturalny do batoników.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kloruś 07.12.2014 20:41
Chętnie bym skosztowała!
Stenka 06.12.2014 16:58
ciekawy przepis
VioletoweKucharzenie 06.12.2014 15:15
zdrowe i pyszne
Sroczka 06.12.2014 13:55
Pysznie wyglądają, zjadłabym takiego batonika.
Joannasz3190 06.12.2014 12:52
Pyszności :)
Adamorek 06.12.2014 11:53
samo zdrowie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat