Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowa bułeczka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan 3 szt./dojrzałe
jajko 2 szt.
masło 1/2 kostki
cukier 3/4 szklanki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowa bułeczka

Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem i bananami. Następnie wbić jajka i utrzeć na pulchną masę. Dodać mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia i wszystko delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy posmarowanej tłuszczem . Piec w temperaturze 160-170 stopni około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 25.11.2016 10:55
brzmi ciekawie
jan_mag 25.11.2016 08:59
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak