Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banan w cieście od H.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt.
miód
cukier puder
jajko 1 szt.
banan 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Banan w cieście od H.

Ciasto francuskie, rozłożyć na stolnicy i lekko rozwałkować.Podzielić ciasto na kwadraty, banany obrać ze skórek, poodcinać końcówki.Ułożyć banany po przekątnej , posmarować miodem i zawinąć.Brytfannę wyłożyć papierem do pieczenia i poukładać na niej banany w cieście.Jajko roztrzepać i pędzlem wierzch posmarować.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Włożyć do nagrzanego i piec około 20 - 25 minut aż się zarumienią.Posypać cukrem pudrem przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 23.11.2013 13:35
MNIAM. Robię podobnie. Córka uwielbia banany tak podane!!
6zer
6zer 23.11.2013 11:23
jeszcze tego nie robiłam, na pewno spróbuje
Agnieszka-87-25 23.11.2013 09:15
pyszności mniam :)
jussta 23.11.2013 08:53
fajny pomysł
Krzysztof15 23.11.2013 08:41
super przepis
iwi 23.11.2013 08:31
Pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak