Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bałkańskie muffiny ziemniaczane

2.0
(10)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 270 gramów
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1,5 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
masło 6 łyżek
ziemniaki 330 gramów
sok jabłkowy
cebula 1 sztuka
sok jabłkowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bałkańskie muffiny ziemniaczane

1. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Wyciskamy sok z jabłek, ziemniaki ścieramy tak jak do placków ziemniaczanych. Ubijamy jajka, topimy masło. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i rumienimy na suchej patelni.
2. W jednej misce mieszamy wszystkie składniki suche, w drugiej misce mieszamy wszystkie składniki mokre.
3. Gdy piekarnik już będzie rozgrzany, szybko i energicznie łączmy składniki suche z mokrymi, napełniamy ciastem foremki do babeczek.
4. Wstawiamy do piekarnika na 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 04.08.2013 08:54
super muffineczki
Adam/ZUB3R 29.03.2013 21:56
ciekawy przepis
Anna169Hosz 06.12.2012 10:39
Wygląda bardzo smacznie.
alexxxanderka 09.10.2012 21:32
O ja Cię kręcę! Ale fajny przepis! Porywam:)!
IZABELA29 05.10.2012 09:11
apetycznie Ci wyszły.
ben-ka 04.10.2012 18:12
Dla mnie to nowość ale patrząc na zdjęcie ...ślinka cieknie,wyglądają pięknie!
Andysz 12.09.2012 09:41
mniammm;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak