Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Balatońskie papryki z mięsem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona
4 szt
mięso mielone
500 g
Sklep Prymat
oliwa
do smaku
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
cebula
1 szt
bazylia
do smaku
Sklep Prymat
tymianek
do smaku
żółtko jajek
1 szt
bulion drobiowy
1 szklanka
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 lyzeczka
Sklep Prymat
ryż
0,5 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Balatońskie papryki z mięsem

Papryki myjemy, odcinamy gorna czesc by powstala przykrywka. Usuwamy gniazda nasienne i wypelniamy farszem.
Farsz:
Mieso mielone, zoltko jaja, ugotowany i wystudzony ryz, starta na drobnej tarce cebule (polecam czerwona) oraz wszystkie przyprawy dokladnie mieszamy ze soba.
Nafaszerowane papryki zamykamy 'pokrywkami' i smarujemy oliwka. Wkladamy do zaroodpornego naczynia i zalewamy bulionem. Pieczemy pod przykryciem 30-40 minut w temp. 150 stopni. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 26.10.2012 17:00
mi sie Balaton kojarzy z Bulgaria ... tam cos takiego jadla moja Luba ;)
pacpaw 26.09.2012 22:44
że niby z węgier?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak