Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Balatońskie papryki z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
mięso mielone 500 g
oliwa do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
cebula 1 szt
bazylia do smaku
tymianek do smaku
żółtko jajek 1 szt
bulion drobiowy 1 szklanka
Papryka słodka mielona Prymat 1 lyzeczka
ryż 0,5 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Balatońskie papryki z mięsem

Papryki myjemy, odcinamy gorna czesc by powstala przykrywka. Usuwamy gniazda nasienne i wypelniamy farszem.
Farsz:
Mieso mielone, zoltko jaja, ugotowany i wystudzony ryz, starta na drobnej tarce cebule (polecam czerwona) oraz wszystkie przyprawy dokladnie mieszamy ze soba.
Nafaszerowane papryki zamykamy 'pokrywkami' i smarujemy oliwka. Wkladamy do zaroodpornego naczynia i zalewamy bulionem. Pieczemy pod przykryciem 30-40 minut w temp. 150 stopni. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 26.10.2012 17:00
mi sie Balaton kojarzy z Bulgaria ... tam cos takiego jadla moja Luba ;)
pacpaw 26.09.2012 22:44
że niby z węgier?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak