Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany po rosyjsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 2 szt
żółty ser 1 szkl
masło 3 łyżka
sól do smaku
czosnek 6 ząbków
kefir 1 szkl
bakłażan
Natka pietruszki suszona Prymat 2 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany po rosyjsku

Bakłażany wkładamy na 5 minut do osolonego wrzątku. Następnie wyjmujemy i hartujemy w zimnej wodzie. Przekrawamy wzdłuż i usuwamy pestki oraz trochę miąższu. Miąższ i jaja drobno kroimy, mieszamy z serem, sola, pieprzem, 1 łyżką masła i natką. Farszem nadziewamy bakłażany. Na wierzch kruszymy zimne masło i pieczemy w 200 stopniach przez 30 minut. Z kefiru i czosnku robimy sos, przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 11.12.2012 21:12
ciekawy przepis
annagebalska 29.11.2012 09:23
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak