Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BAKŁAŻANY NADZIANE KASZĄ JAGLANĄ I MAŚLAKAMI

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 3 sztuki
cebula 1 sztuka
kasza jaglana 50 gram
szczypiorek 1 pęczek
tymianek
grzyby leśne 200 gram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: BAKŁAŻANY NADZIANE KASZĄ JAGLANĄ I MAŚLAKAMI

1/ Bakłażany umyć, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć miąższ i porządnie oprószyć solą, żeby puściły soki. Cebulę i miąższ bakłażanów pokroić w kosteczkę a następnie smażyć na odrobinie oleju. Doprawić solą, pieprzem. Ugotowane grzyby pokroić na kawałeczki, dodać do cebuli i chwilę dusić. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu i dodać do farszu. Całość dokładnie wymieszać, dodać posiekany tymianek.

2/ Z połówek bakłażanów wylać zgromadzony sok i napełniać farszem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do ok 200 stopni i piec ok 20 min aż bakłażany staną się miękkie. Podawać z sosem pomidorowym lub ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 24.03.2015 10:39
na pewno pyszne danie :-)
kloruś 24.03.2015 09:57
chętnie bym się poczęstowała!
Kasia35 24.03.2015 09:33
ja poproszę o porcyjkę :)
Maridka19 24.03.2015 08:40
Pyszne danie :)
ilka01 24.03.2015 08:38
super przepis ::)
Magula 24.03.2015 07:33
lubię takie dania
norweska20 24.03.2015 00:25
chętnie bym zjadła ..bardzo lubię bakłażana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak