Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bakłażan
3 sztuki -
cebula
1 sztuka -
kasza jaglana
50 gram -
szczypiorek
1 pęczek -
tymianek
-
grzyby leśne
200 gram -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny Prymat w młynku
Przepis i sposób przygotowania BAKŁAŻANY NADZIANE KASZĄ JAGLANĄ I MAŚLAKAMI
2/ Z połówek bakłażanów wylać zgromadzony sok i napełniać farszem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do ok 200 stopni i piec ok 20 min aż bakłażany staną się miękkie. Podawać z sosem pomidorowym lub ketchupem.
Komentarze (7)