Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan z cieciorką i kurczakiem
Kroki postępowania
Kurczaka kroję na kawałki, przekładam do miseczki dodaję czosnek sprasowany, sól, pieprz, czubricę, oliwę. Całość mieszam i odstawiam na godzinę do lodówki.
Mój pomysł na pysznego bakłażana faszerowanego cieciorką, kurczakiem i camembertem.
pierś z kurczaka |
1 sztuka
|
czosnek |
2 ząbki
|
sól i pieprz |
1 do smaku
|
czubrica czerwona |
1 łyżeczka
|
olej |
1 do smaku
|
bakłażan |
2 sztuki
|
ketchup łagodny |
2 łyżki
|
ciecierzyca |
1/2 puszki gotowana na parze
|
papryka zielona |
1 sztuka
|
camembert |
1/2 sztuki
|
pomidorki koktajlowe |
8 sztuk
|
olej rzepakowy |
1 do smaku
|
sól i pieprz |
1 do smaku
|
natka pietruszki |
1 do smaku
|
Kurczaka kroję na kawałki, przekładam do miseczki dodaję czosnek sprasowany, sól, pieprz, czubricę, oliwę. Całość mieszam i odstawiam na godzinę do lodówki.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: