Bakaliowo-migdałowe batony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki suszone

    100 gram
  • daktyle

    suszone (bez pestek) 100 gram
  • żurawina suszona

    100 gram
  • migdały

    40 gram
  • płatki migdałowe

    20 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki, żurawinę i daktyle bez pestek umieszczamy w malakserze, dodajemy migdały i całość rozdrabniamy przez 2-3 minuty na najwyższych obrotach.
Tak przygotowaną masę wykładamy do małej, prostokątnej formy i dokładnie ugniatamy. Kroimy w prostokąty imitując kształt batonów.
jola91
Przed podaniem można je schłodzić w lodówce, ale nie jest to konieczne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mama niejadka 04.04.2016 17:53
Świetne batoniki
noninka77 04.04.2016 16:27
Super batoniki :)
molanka 04.04.2016 14:49
fajna przekąska
Maridka19 04.04.2016 14:13
Zdrowo i smacznie :)
Anna169Hosz 04.04.2016 12:03
Fajny przepis.
Benita 04.04.2016 11:33
ciekawa i smaczna propozycja
Mniam 04.04.2016 11:24
Bardzo lubię takie batoniki. Nie dość, że są smaczne to zdrowe.
krokus 04.04.2016 11:15
Fajne i zdrowe
Katrina.u 04.04.2016 11:11
ciekawy przepis
Wacław 04.04.2016 10:51
fajne batoniki :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat