Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowiec

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka 4 łyżki
cukier 100 g
mieszanka skórek 100 g
skórka z cytronu 100 g
migdały słupki 100 g
orzechy włoskie 100 g
wiśnie kandyzowane 100 g
słonecznik łuskany 100 g
śliwki suszone 200 g
morele suszone 200 g
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opak
żurawina
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowiec

Kroki postępowania

1
Mąkę wymieszać z przyprawą do piernika i cukrem.
Krok 1 - Bakaliowiec foto
2
Jajka wybić do miski , rozmieszać widelcem. Do miski wsypać wszystkie bakalie, śliwki, morele i orzechy można pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Bakaliowiec foto
3
Do bakalii dodać wymieszane produkty sypkie, dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Bakaliowiec foto
4
Następnie wlać rozbełtane jajka, wymieszać.
Krok 4 - Bakaliowiec foto
5
Formę do keksu, wyłożyć papierem, wysmarować tłuszczem. Wyłożyć masę bakaliową do formy, dobrze docisnąć.
Piec w nagrzanym piekarniku do 150 stop, przez godzinę
Krok 5 - Bakaliowiec foto
6
Ostudzony bakaliowiec, posypać cukrem pudrem.
Krok 6 - Bakaliowiec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 02.01.2014 11:55
proste i pyszne ciasto! to jest to :)
Gabi44 01.01.2014 20:00
Dobry i łatwy bakaliowiec.
Katarzyna59 01.01.2014 16:23
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak