Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderki
2. Następnie umoczonymi w zimnej wodzie rękoma formujemy kulki. Czekoladę na polewę roztapiamy w kąpieli wodnej. Wylewamy łyżką na gotowe bajaderki, odstawiamy aż polewa stężeje.
resztki ciast | 25 dag |
herbatniki | 25 dag |
czekolada gorzka | 1 tabliczka |
czekolada mleczna | 1 tabliczka |
likier adwokat | 3 łyżki |
śmietana kremowa 30% lub 36% | 3/4 szklanki |
rodzynki | 1/2 szklanki |
owoce kandyzowane | 1/2 szklanki |
orzechy posiekane | 1 łyżka |
czekolada gorzka | 200 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: