Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderka

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
margaryna 1 kostka
cukier puder 20 dkg
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao gorzkie 1 łyżka
mleko 1 szklanka
marmolade 5 łyżek
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderka

Kroki postępowania

1
Mąkę , margarynę, proszek do pieczenia, cukier puder, jajka wymieszać i wyrobić ciasto.
Krok 1 - Bajaderka foto
2
Wyrobione ciasto podzielić na dwie części.
Krok 2 - Bajaderka foto
3
Upiec dwa plaski osobno ok. 30 min.
Krok 3 - Bajaderka foto
4
Jeden, wystudzony cały placek, rozkruszyć. Dodać kakao, mleko i bakalie. Utrzeć na masę.
Krok 4 - Bajaderka foto
5
Drugi placek smarujemy marmoladą.
Krok 5 - Bajaderka foto
6
Na wysmarowany placek kładziemy masę bakaliową.
Krok 6 - Bajaderka foto
7
Na ciasto można polać polewę. Smacznego :)
Krok 7 - Bajaderka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysia12 08.07.2014 18:57
nie przepadam
malina 27.11.2013 10:48
takiego jeszcze nie robiłam, wygląda fajnie
Jodaj 16.04.2013 21:27
pyszna bajaderka :)
KasiaK90 28.11.2012 19:25
super ciasto
MAR3STA 03.11.2012 21:16
super
dorotka0000025 22.10.2012 12:10
lubie to ciasto
fictor123 16.10.2012 09:30
extra
alexxxanderka 08.10.2012 21:17
dzięki tobie właśnie naszła mnie ochota na coś słodkiego...
mariel78 01.10.2012 23:21
smaczne
gusia1000 01.10.2012 19:21
Warto ją robić.
sylwiusia055 01.10.2012 18:36
Bardzo lubię takie. Chętnie wypróbuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak