Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka z twarogiem i wędzonym łososiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 1 sztuka
serek wiejski 200 gram
bagietka 1 sztuka
łosoś wędzony plastry 100 gram
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
koperek do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka z twarogiem i wędzonym łososiem

Kroki postępowania

1
Jajko obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki.
Krok 1 - Bagietka z twarogiem i wędzonym łososiem foto
2
Do jajka dodajemy serek wiejski.
Krok 2 - Bagietka z twarogiem i wędzonym łososiem foto
3
Doprawiamy pieprzem cytrynowym i solą.
Krok 3 - Bagietka z twarogiem i wędzonym łososiem foto
4
Doprawiamy suszonym koperkiem.
Krok 4 - Bagietka z twarogiem i wędzonym łososiem foto
5
Wszystko mieszamy.
Krok 5 - Bagietka z twarogiem i wędzonym łososiem foto
6
Bagietkę kroimy na kromki. Każdą smarujemy serkiem.
Krok 6 - Bagietka z twarogiem i wędzonym łososiem foto
7
Na każdej kanapeczce układamy plasterek wędzonego łososia.
Krok 7 - Bagietka z twarogiem i wędzonym łososiem foto
8
Dekorujemy umytą i osuszoną natką pietruszki.

SMACZNEGO!!!
Krok 8 - Bagietka z twarogiem i wędzonym łososiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 01.08.2015 19:41
Niby takie zwykłe a jednak efektowne.
V_kuchareczka 07.11.2014 18:08
proste i bardzo smaczne
Marta Ryżek-Kalkowska 07.11.2014 13:40
jak tutaj smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak